tirsdag den 14. maj 2013

Uge 20 - 13



 
 
 
I dag er det rent kagemand!

En af verdens mest betydningsfulde dag er der gået rent kage i! Det er kagens dag til fordel for børnecancerfonden, ikke nogen dårlig sag, MEN!

I dag er det 65 år siden Israel erklærede sin uafhængighed og igen blev en selvstændig stat! Siden da har de måttet kæmpe for livet mod det meste af verdenssamfundet. I 1947 vedtog FN en opdeling af det palæstinensiske mandat området, (resterne af det osmanniske rige, som englænderne blev sat til at forvalte efter 1. Verdenskrig). I grove træk skulle jøderne have Israel til jordanfloden og araberne have resten ca. hele det vi i dag kalder Jordan. Herefter kaldte man disse arabere for palæstinensere, ikke fordi de var et bestemt folk, men fordi de havde tilknytning til det palæstinænsiske mandatområde. Man opfandt således et nyt folk! Siden da har verdenssamfundet gjort alt for at løbe fra sine egne vedtagelser og løfter.

I dag vil jeg gerne hejse to flag for at ære sandheden og troværdigheden, og vedkender mig gerne dem begge. Det danske korsbanner, der proklamerer vores kristne grundvold. Det israelske stjernebanner, der med Davidsstjernen proklamerer Guds og menneskets forening.

lht

onsdag den 8. maj 2013

Uge 19 - 13


Æggende, vækkende, dækkende!

Dette er journalistens tommelfingerregel, hvilket man skulle lære på journalist højskolen, eller hvad det nu hedder. Det er ikke en dårlig regel, den kunne mange af os godt have stor gavn af. Det virker som om, det er svært at finde balancen mellem disse tre, særligt når det gælder det sidste, at være dækkende, at få det hele med, det er meget lettere at huske det sensationelle, det æggende, det er også ret nemt at sætte tingene på spidsen, så det irriterer og vækker. Men det saglige, dækkende, det er i mange tilfælde for kedeligt, det rydder ingen forsider. Når jeg tænker på forkyndelsen af verdens bedste nyheder, så synes jeg, at vi godt kunne bruge mere af alle tre, der er jo substans nok til at levere på alle tre. Et par udtryk som bruges i nyhedsformidling, i mangel af bedre bruger man engelsk J, ’teaser’ og ’cliff-hanger’ det første betyder noget i retning af at drille, man kunne måske bruge udtrykket ’madding’, slet ikke så dårligt, hvis du gerne vil have nogen til at bide på din historie. Det andet udtryk dækker over spænding, det gælder om at sige nok til, at man bliver hængende for at få resten af historien, måske først næste gang. Prøv at hjælpe din præst med at levere både 'teaser' og ’cliff-hanger’, når du taler om din kirke.
lht