fredag den 28. december 2012

Uge 52

En bekymring der ikke gik i opfyldelse

Jorden gik ikke under! Det er dårligt nok overstået, før nye undergangsteorier tager pladsen for de gamle. Det forfærdelige er, at det efterhånden går som i eventyret, hvor drengen for sjov råber ’ulven kommer’, så folk til sidst ikke længere reagerer, men bare tror det er for sjov. Når så ulven kommer, er der ingen der reagerer. Ifølge Bibelen så går jorden under, men Jesus kommer igen først. Det høres der ikke meget om, men Guds ord opfordrer os til at være beredt på det. Det ville være noget at fylde nyhedsmedierne med, så mennesker kunne gøre sig klar til det. Der er så meget, der tyder på, at det snart kan være slut, så lad os glæde os over, at Jesus kommer, for at oprette sit evige rige, det bliver et herligt rige. Lad ikke verdens skræmsels propaganda få overtaget, men lad os fylde det ny år med frelsens gode nyheder.
lht

mandag den 17. december 2012

Uge 51

En der tør

Jeg fik tilsendt en kopi af Poul Hoffmanns kronik i KD 29. november: ”Mens vi venter på den store advent” Den kan findes på nettet hos KD. Endelig en der tør sige sandheden lige ud. Godt gået PH.

Endnu engang har vi oplevet en chokerende debat om abort, hvor man er chokeret over, at fostre, der bliver aborterede, viser tegn på liv efter aborten, hvilket jo er meget forstyrrende, men så kommer det værste, og det er overlægens og jordmoderens uhyrlige bortforklaringer: Overlægen udtaler, at det ikke er noget at bekymre sig om, da fostret ikke ville kunne overleve. Det kan vel ikke undre nogen, andre, der er blevet udsat for mordforsøg, gisper jo også efter livet. Mit spørgsmål er, hvis man ikke havde forsøgt på at slå fostret ihjel, ville det så have overlevet? Jordmoderen, der udtaler sig på TV, synes, at man af hensyn til fostret skal slå det ordentligt ihjel inden fostret kommer til verden! Det er da en forfærdelig afstumpet tankegang, der efterhånden råder. Brug dog jeres gode evner og kunnen til at redde liv i stedet for at ødelægge.
lht

mandag den 10. december 2012

Uge 50

Til advent og jul

Inspireret af søndagens prædiken forberedelse skrev jeg følgende salme, som hermed er til fri afbenyttelse. Tekst: Matt. 2:1-12.

Mel.: Min Jesus lad mit hjerte få

1.
Nu dagen er så mørk og grå,
med kulde, slud og regn.
Vi alle lyset venter på,
og spejder efter tegn.

2.
I sol og måne, stjerners hær,
en stjerne lyser klart.
Den vidner om vor Frelser kær,
det er så åbenbart.

3.
Et lys fra Gud, så klart fremstod,
og leder os på vej.
Det mørkets kræfter ej forstod,
at stjernen viser sig.

4.
Engang den ledte vise mænd,
nu lyser den for os.
Så vi til frelsen vises hen,
den byder mørket trods.

5.
Nu dagen er så lys og klar,
Guds lyset bringer fred.
Guds fred som al vor frygt bortta’r,
ved Jesu kærlighed.

Leon Have Thomsen, december 2012
lht

mandag den 3. december 2012

Uge 49

Gaveræs eller?

Hvis man er velsignet med en god flok børnebørn, som vi er, så kender man til det med ønskesedler i denne tid. Der er mange fantasifulde ønsker, og til tider må vi spørge os selv: ”Hvad er det for noget?” Men det meste kan opklares på internettet! Tak og lov for det, så behøver man ikke være helt dum J. Jeg tror, at vi som mange andre bedsteforældre har måttet erkende, at vi ikke kan følge med, hverken hvad ideer og penge gælder, og når vi selv skal give ønsker, så bliver det ofte til: ”Det er ikke så vigtigt, I skal bare finde på noget, som er jer.” Virker det bekendt? Det er jo ikke gavens størrelse, men tanken der tæller. Det er så let at glemme, hvorfor vi giver gaver, nemlig fordi Gud gav os gaven over alle gaver: Jesus. Ofte giver vi af overflod til overflod. Måske skulle vi i stedet rette vore gaver mod dem, der ikke har, og således afhjælpe en nød, hos nogen med et underskud. Der er en, der har sagt: ”Giv hvad du kan, så giver Gud dig, hvad du behøver!”
lht